• darkblurbg
    Vastgoedbeheer
  • darkblurbg
    Energiebeheer / Monitoring
  • darkblurbg
    Overige diensten

'Slim laden als extra verdienmodel voor vastgoedeigenaren

Gepubliceerd op: 14-09-2021

Het leuke van de vastgoedmarkt is dat er altijd veel disciplines samenkomen. Dat maakt deze sector uitdagend en interessant. Sommige ontwikkelingen komen echter voor in alle facetten en dat zorgt vooral bij bestaand vastgoed voor de spreekwoordelijke hakken in het zand. Precies dit gebeurt ook met verduurzaming. 

O&O Vastgoed Diensten B.V. gelooft daardoor ook een verschil te kunnen maken door verduurzamingsinitiatieven die leiden tot een extra verdienmodel. Hiermee is de vastgoedeigenaar geholpen en versnellen we de energietransitie. Een voorbeeld hiervan is het Slim Laden-concept.

Regelgeving
Een andere reden voor het achterblijven van bestaand vastgoed in dit soort initiatieven is ook regelgeving. Dit geldt ook voor laadpalen. Vanaf 2020 is er een wet die bij nieuwbouw of renovatie van gebouwen vraagt om 10% van de parkeerplaatsen te voorzien van een laadpaal, wanneer er meer dan 10 parkeerplekken aanwezig zijn. Vanaf 2025 geldt hetzelfde voor bestaand vastgoed. Voor bestaand en voor nieuw vastgoed biedt het Slim Laden-concept uitkomst.

O&O Vastgoed Diensten B.V. heeft een exploitatiemodel ontwikkeld voor laadpalen. De laadpalen worden kosteloos ter beschikking gesteld. Hierdoor biedt de vastgoedeigenaar de huurders de mogelijkheid om hun auto op te laden, zonder dat zij hierin hoeven te investeren. Ook ontvangt de vastgoedeigenaar een ruime vergoeding voor de elektriciteitskosten. De marge tussen deze vergoeding en de daadwerkelijke energiekosten is voor de eigenaar, wat leidt tot extra omzet. Deze marge wordt extra groot wanneer O&O de inkoop van energie verzorgt. Het tarief dat de gebruiker uiteindelijk betaalt, wordt in samenspraak met de eigenaar bepaald.

Extra omzet
Dit alles leidt tot een win-win situatie. De vastgoedeigenaar behaalt extra omzet zonder dat hij hiervoor hoeft te investeren. Ook geven laadpalen een groene uitstraling. De gebruiker betaalt een marktconform tarief en heeft de mogelijkheid een elektrische auto op te laden. Dit maakt ook dat het Slim Laden-concept niet alleen interessant is voor commercieel vastgoed. Ook voor VvE’s van wooncomplexen is dit goed toepasbaar.

Met het Slim Laden-concept van O&O Vastgoed Diensten B.V. ben je als vastgoedeigenaar voorbereid op de regelgeving en de groei aan elektrische auto’s.